همونطور که فرهنگ فضای کار اشتراکی و شیوهای از زندگی که کار کردن در محیطهای پویا و منعطف رو میطلبه، بیشتر بین ایرانیها بیشتر جا میافته، فضاهای کار اشتراکی هم پا به عرصهی شهر میذارن. میون این فضاها، برخی هستن که برای کارهای هنری و صنایعی که ابزار و وسیله، کم ندارن تجهیز شدهان. مثلا خانهی مان، از نوبرهای محبوب تابستون ۱۴۰۱، مخصوص طراحان و هنرجویان مد و پوشاک بود و حالا، «خانهی سفال گذار» یکی از تازهترین فضاهای شهر در زمینه سفال و سرامیکه.

اینجا، چهجور جاییه؟
خانهی گذار برای تمرین و تکمیل آموختههای هنرجویان و متخصصان عرصهی سفالگری پدید اومده؛ جایی که به فعالان این هنر، این امکان رو میده که قبل از هزینه کردن میلیونها تومن برای تهیه کوره و چرخ و قفسه، ابتدا از خواستهی خودشون مطمئن بشن و بعد در مسیر، پیش برن، یا اگر قصد گسترده کردن کارشون رو دارن، بتونن با هزینهی کمتر و در محیطی فعال و پویا که امکان آشنا شدن با سار هنرمندان رو میده مشغول به کار بشن و چه بسا، همتیمی جدید پیدا کنن!

داستان خانهی گذار
حالا جالبه بدونید ایدهی بنا کردن چنین فضا و پاتوقی در سمتوسوی فاطمی و در قلب شهر، از کجا اومد.
خانم مژگان امین که ایده و ادارهی خانهی گذار، کار خودشه، فارغالتحصیل رشتهی مجسمهسازی از دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و همینطور، رشتهی مرمت آثار باستانی از دانشگاه میراث فرهنگیه. کار کردن در کارگاه سفال میراث فرهنگی و بعد، در کارگاه شخصی خودش، مژگان رو با زیر و بم کار کردن در عرصهی سفال و سرامیک آشنا کرد.
با تجربهای به پشتوانهی چندین سال کار، مژگان دشواریها و چالشهایی که سفالگران نوپا در ابتدای مسیر باهاش مواجه میشن رو از نزدیک شناخت؛ احتیاج به کارگاه جاداری که بشه فارغ از دغدغهی به هم ریختنش در اون به کار مشغول شد و همچنین قیمت بالای لوازم مورد نیاز برای کار تخصصی از جمله چرخ و کوره، جرقهی اولیهی راهاندازی یک فضای تخصصی، مجهز و راحت برای سفالگری رو زد.

خانهی گذار برای چه کسانی مناسبه؟
صاحبان کسبوکارهای آنلاین و خانگی فروش سفالینه، مدرسین سفالگری، دانشجویان رشتههای مجسمهسازی و سفالگری، کارآموزان و بالاخره، علاقمندان شخصی که قصد دارن به خودشون فرصت امتحان کردن سفالگری به عنوان یک پیشهی هنری رو بدن یا به عنوان یک فعالیت فراغتی به سفالگری نگاه میکنن، میتونن کنجی رو در خانهی گذار انتخاب کنن و در کنار همرشتههاشون، مشغول کار بشن.



امکانات و فرصتهای موجود در خانهی سفال گذار
حالا فکر میکنیم که آگاهی از امکانات خانهی گذار برای سفالگران جوان، میتونه عاملی برای تصمیمگیری بین داشتن کارگاه شخصی و کار کردن در فضای اشتراکی باشه؛ از امکانات خونه، میشه به چرخهای سفالگری پدالی، کورهی الکتریکی برای پخت محصولات، میز کار بزرگ برای کار با دست و نقاشی روی سفال و کاشی، پیستوله و پمپ باد (کمپرسور) برای لعابکاری تر و تمیز، قفسههایی برای خشک شدن ظروف و لاکرهای اختصاصی، اشاره کرد.
به عنوان یک نقطهی فعال در شهر، در خانهی گذار ورکشاپهای یکروزه و کلاسهای ترمیک سفالگری هم برگزار میشه و همهی اینها در کنار همدیگه، گذار رو به یک کانون جذاب برای فعالان این عرصه تبدیل میکنه.


شما میتونید برای کار کردن در فضای کار اشتراکی گذار، به تناسب برنامهی روزانه و زمان کار و تحصیل، از سانس صبح یا عصر کارگاه در روزهای زوج یا فرد استفاده کنید.
سخن آخر…
چه علاقمند و در ابتدای راه باشید و چه مجرب و دارای کسبوکاری از آن خودتون، گذار جاییه که به شما امکان تمرین کردن سفالگری و تولید سفالینه رو میده و با فراهم کردن بستری برای تعامل علاقمندان فعالان سفال، چراغ روشنی به چراغهای این شهر اضافه کرده.
نشونی فضای کار اشتراکی سفالگری گذار: خیابان فاطمی، نرسیده به حجاب، روبروی سازمان آب، پلاک ۲۲۷، زنگ ۱
تلفن تماس خانهی گذار: ۸۸۹۶۵۹۸۸
وبسایت خانهی گذار: gozarspace.ir
نشونی خانهی گذار در اینستاگرام: @gozarspace