رستوران دیژون سنایی

بالا بریم، پایین بیایم، رستوران‌ها بخش عظیمی از تفریحات شبانه‌ی تهران رو می‌سازن. می‌شه هر دفعه، یه جا رو امتحان کرد ولی بین صدها رستوران و کافه‌ی تهران، چند فضا هستن که تجربه ثابت کرده که سرویس باکیفیتی ارائه می‌دن و آدم رو جلوی دوست و آشنا، روسفید می‌کنن. رستوران «دیژون»، یکی از همون جاهاست.

اسم دیژون ممکنه به گوشتون آشنا بیاد. دو دلیل برای این آشنایی وجود داره؛ اول اینکه دیژون یک مدل خردل فرانسویه و دوم، درسته که دیژون در تابستون ۱۴۰۱، نوبرِ شهر بوده، اما بیشتر از ۱۰ ساله که در فضاهای مختلفی در شهر، فعاله؛ از فودکورت مرکز خرید پالادیوم و سانا، تا فضای شهرکتاب فرشته، دیژون کلی تجربه کسب کرده و هم‌اکنون در یک خونه‌ی قدیمی در محله‌ی سنایی، پذیرای مهمون‌هاییه که بعضا از همون ۱۰ سال پیش، همراهش بوده‌ان.

رستوران دیژون سنایی
رستوران دیژون سنایی

فضا و محیط رستوران

شاید بشه دیژون رو از اولین رستوران-گالری‌های شهر خوند. رستوران-گالری‌ها، معمولا به صورت دوره‌ای پذیرای آثار هنرهای تجسمی هنرمندان هستن؛ مثلا ممکنه ببینید که در این رستوران‌ها، تابلوهای نقاشی، هنر چیدمان (Installation)، ویدئوآرت و آثار مجسمه‌سازی به چشم می‌خوره.

رستوران-گالری‌ها، آثار هنری که اکثرا به گالری‌های هنری شهر محدود شده‌ان رو پیش چشم افراد بیشتری قرار می‌دن. اینطوری، امکان آشنایی با هنرمندان ایرانی برای مردم وجود داره و امکان خرید اثر هنری هم با دیده شدنِ بیشتر، بالا می‌ره. علاوه بر این، اثر هنری واقعی ارزش افزوده‌ای برای رستوران ایجاد می‌کنه و حضور در فضای رستوران رو به یک «تجربه» تبدیل می‌کنه.

دیژون جدید در یک ساختمون حیاط‌دار قدیمی جاگیر شده؛ با حیاط و حوض و دار و درخت خاص خونه‌های سن و سال‌دار. خونه‌های قدیمی، کیفیت خاص خودشون رو دارن و آدم به محض حضور در اون‌ها، متوجه قدمتشون می‌شه. ولی تابلوهای نقاشی روی دیوار، مبلمان مدرن، کف‌پوش‌های تازه و بازسازی حساب‌شده‌ای که انجام شده، حال و هوای مدرن و ساختار سنتی خونه رو با هم ترکیب کرده و فضای تازه‌ای خلق کرده.

خوراک و منو

یکی از نکات جالبی که از همون اول فعالیت دیژون وجود داشته، اینه که این رستوران، کشت‌وکار هم می‌کنه. حالا منظور از کشت‌وکار یا “farm to table” چیه؟

روندهای کاری، مزرعه و کشتزار خودشون رو اجاره می‌کنن و بر چگونگی کارها نظارت می‌کنن.

مخالفت با استفاده از سموم و کودهای کشاورزی شیمیایی، مخالفت با کار کودکان یا تنظیم سیاست‌هایی از نوع تاکید بر استخدام زنان سرپرست خانوار و اشتغال محلی‌ها، می‌تونه از دلایلی باشه که این رستوران‌ها ترجیح می‌دن با صرف هزینه‌ی بیشتر، خودشون تامین‌کننده‌ی برخی از مواد اولیه‌شون باشن. پس طرح farm to table در راستای مسئولیت اجتماعی یک مجموعه‌ست.

دیژون هم از همون اول کار، مزرعه‌ای داشته که درش یک سری سبزیجات خاص رو کشت می‌کنه. «سالاد مزرعه» که در منوی این رستوران دیده می‌شه هم، تماما از محصولات این مزرعه تهیه شده. کلا بدون تعارف، دیژون در عرصه‌ی کاری خودش، از کسب‌وکارهای پیشرو به شمار می‌آد. مثلا سال ۹۶، این رستوران برای اولین بار در ایران، از  کینووا در فهرست غذاش استفاده کرد.

استیک فیله‌ی مینیون، بیف ریب (دنده‌ی گوساله)، رست‌بیف، استیک مرغ و استیک ماهی از غذاهای دست اول دیژون هست. در منوی این رستوران، یک بخش «سوخاری» هم دیده می‌شه که یکی از پرطرفدارترین غذاهای انگلیسی یعنی فیش اند چیپس، میگوی سوخاری و البته، مرغ سوخاری در اون موجوده.برای گیاهخواران و پیروان سبک زندگی وگان، آیتم‌هایی مثل کینوا برگر، سالاد نودل، پیتزای وگان و پیتزای سبزیجات در منو موجوده که می‌تونه رضایتشون رو جلب کنه.

علاوه بر این موارد، یک سری غذاهای رستوران دیژون با برنج طبخ می‌شه که از اون‌ها می‌تونیم به کته استیک، استیک ماهی با سبزی پلو، چیکن ماسالا با برنج و خوراک کاری میگو با برنج اشاره کنیم.

در درجه‌ی بعد هم به پیتزاها، پاستاها و برگرها می‌رسیم که در کنار دسر روز و چند مدل قهوه و دم‌نوش، منو رو کامل می‌کنه.

سر مجموع…

به‌نظر می‌رسه که روند رستوران‌داری در تهران، توی مسیرش از رستوران‌های لوکس و پر زرق و برق، و کبابی‌های شیک و پیک عبور کرده و حالا شمایل و جایگاه خلاق‌تر و مدرن‌تری پیدا کرده؛ جایگاهی که در اون خاستگاه مواد اولیه‌ی غذا و طبیعی بودنشون، در کنار ساخت تجربه‌ای خوب با کمک گرفتن از هنر و معماری و خدمات باکیفیت، پررنگ‌تر شده. ویژگی‌هایی که در دیژون دیروز و دیژون امروز، وجود داشته‌.‌

چه در محله‌ی سنایی و کریمخان نگاه کنید و چه چشمتون به کل شهر باشه، رستورانی مثل دیژون که هم حواسش به سلامت، اصالت و طعم غذا باشه و هم سرویس‌دهی خوب رو در کنار محیط زیبا قرار بده، انگشت‌شماره و بعد از یک بار امتحان کردن، سریع تبدیل می‌شه به پاتوقی که توی شهر شبیهش به سختی پیدا می‌شه.

مبلمان تراس رستوران دیژون
رستوران دیژون سنایی

نشانی و دسترسی

نشونی رستوران دیژون در تهران: کریمخان، بین خردمند و سنایی، خیابان حسینی، کوچه اعرابی ششم، پلاک ۲

‌‌ساعت کاری: همه روزه از ساعت ۱۲ تا ۱۶ و از ساعت ۱۹ تا ۲۳:۳۰

ساعت کاری ماه رمضان: همه روزه از ساعت ۱۸ – ثبت سفارش بیرون‌بر از طریق اسنپ فود از ساعت ۱۲ تا ۱۶

منوی رستوران دیژون رو هم می‌تونید از طریق این آدرس اینترنتی بررسی کنید.

نشونی صفحه‎‌ی رستوران دیژون در اینستاگرام: @dijon_restaurant

رستوران دیژون سنایی

شبکه‌ پیاده

پیاده، یک رسانه‌ی شهری و برای تهرانه؛ به این معنی که از اتفاق‌های شهر، فضاها و مغازه‌ها، تاریخچه و اخبار پایتخت صحبت می‌کنه و در تلاشه پیوند بین شهر با شهروندان رو قوی‌تر کنه.

نظرتون چی بود؟

Your email address will not be published.

تازه ترین گزارش ها

بهار در شیب‌های سهروردی

بزنیم به دل سهروردی که کوچه‌‌خیابون‌های پر شیب و خونه‌های دو‌سه‌طبقه‌ی ویلایی و اغذیه‌فروشی‌های نوستالژیکش ما